Fopske uit ’84

door | oktober 18, 2020

Een doordenkertje in deze donkere corona-tijden: een “fopske” van 1984, uit het boekje “Druiven lezen”, een pareltje samengesteld in 1996 door Sylvain Kellner, ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van Schaakkring Boris Spassky. In 1984 begon onze betreurde Ignaas Vdm met de Fops (voor leken: Foefkes Oploswedstrijd Schilde). Dit groeide uit tot een berucht jaarlijks gebeuren, waarbij de winnaar bekroond werd met een gouden FOPSpeen.  Sylvain heeft een stapel van die “foefkes” verzameld en in 1996 te boek gesteld, gelardeerd met prachtige tekeningen en spreuken en gedichten, vooral ontleend aan het wijngebeuren (vandaar “Druiven lezen”). Ik weet niet welke (oudere) leden in het bezit zijn van dit unieke kleinood, maar als er interesse is, kunnen we regelmatig een fragmentje op de website droppen… Lucas.