Schaakkamp 2016

By | september 11, 2016

Naar jaarlijkse gewoonte organiseerde BSS de laatste dagen van augustus een driedaags schaakkamp voor de jeugd van Schilde, in de Oranjerie van Schildehof.

Zoals steeds beperkten we ons tot 12 deelnemers tussen 9 en 15 jaar. Dat dit gebeuren succes heeft wordt bewezen door het feit dat er dit jaar bijna evenveel geïnteresseerden op de wachtlijst stonden als aanwezigen. Meerdere spelertjes namen de voorbije jaren al deel aan het kamp. We speelden een soort van kampioenschap en tussendoor probeerden we allerhande basiselementen van het schaken aan bod te laten komen. Ignaas maakte weer een boekje met gemakkelijke opgaven, ook daar waren ze bijna een ganse namiddag zoet mee. Dank zij de gewaardeerde hulp van enkele clubleden, konden we ook dit jaar echt van een geslaagd schaakkamp spreken.

Bovendien was het een zeer aangename groep, waaronder vier meisjes!

Schaakkamp 2016Schaakkamp 2016