Lichess

[24 maart 2021][16 januari 2021]

[05 januari 2021]


[Afgesloten: 05 januari 2021]

Hierbij de tabel voor het CK-Rapid tornooi dat zal lopen van 1 t/m 31 december 2020.
Ter herinnering: Telkens 2 partijen 15min KO onmiddellijk na elkaar te spelen met wisselende kleuren, winst = 3p, remise 2p, verlies 1p.


[05 oktober 2020]
Wanneer we weer veilig kunnen gaan schaken is een groot vraagteken…

Daarom willen we het “Lichess-tornooi” (90 min pp KO) op poten zetten.

Even de ganse procedure op een rijtje:

Account aanmaken op www.lichess.org (de meesten hebben dit al gedaan voor de snelschaakavonden). Geef je naam en spelersnaam door aan Luc en Pieter (spelersnaam is nodig om uit te nodigen voor een partij). Pieter beheert de tabel met deelnemers (echte naam en spelersnaam), en de willekeurige paringen per ronde.
Je kan ook lid worden van het BSS team op lichess, mocht dat nog niet gebeurd zijn: https://lichess.org/team/bss

We streven naar één partij per week, er kan gespeeld worden op de klassieke dinsdagavond, maar evengoed op een ander moment (andere dag, voormiddag, namiddag, avond …)

Je spreekt via mail af met je tegenstander (emailadressen kan je eventueel bekomen bij Luc). Je kan ook via Lichess rechtstreeks communiceren. Er is een “postvak” onder je naam.

Op het uur van de afspraak nodigt de WIT-speler uit: zie tabel.

Open Lichess / klik op “speel tegen een vriend” / variant: standaard, speelduur: live / met het schuifbalkje geef je de tijd in: minuten per speler: 90, seconden extra per zet: 0 / ook aanklikken: “met rating” en klikken op de WITTE KONING!

Dan verschijnt er “uitdagen voor een partij”, bij “or invite a Lichess user” geef je de SPELERSNAAM van je tegenstander in druk op je PC op “enter”.

De zwartspeler die is uitgenodigd ziet rechtsboven bij de gekruiste zwaardjes de uitnodiging verschijnen: aannemen en je kan spelen!