Schaakkamp 2018

By | september 2, 2018

Op 27, 28 en 29 augustus ging, naar jaarlijkse gewoonte, het schaakkamp door voor de jeugd van Schilde. Dit kadert in de vakantiewerking van de gemeente. Het gebeuren vond plaats in de Werf 44. 15 jongeren waren van de (schaak)partij, 14 jongens en 1 meisje. Met de onmisbare steun van Hermine, Madeleine en Willy, konden Paul K. en ondergetekende alles in goed banen leiden. Ook Paul J., Eugène en … voormalig Belgisch kampioen Richard Meulders kwamen een kijkje nemen en meedoen!

Er werd duchtig geschaakt en tussendoor probeerden we enkele fundamentele schaakbeginselen bij te brengen. Er was ook een schaakoploswedstrijd, door Paul vakkundig in elkaar geknutseld. De groep was enthousiast, maar naarmate het kamp vorderde ook vrij druk. Het is niet vanzelfsprekend zo’n jeugdige bende drie namiddagen, telkens van 14u tot 16u30, rustig aan het schaken te houden … Na drie dagen konden we “moe maar voldaan” de boel opruimen en even in de brasserie gaan nagenieten.

Het was voor mij wel erg vreemd, na al die jaren, voor de eerste keer zonder Ignaas het schaakkamp mee te maken … Het was een van zijn “geesteskinderen”, waar hij zich altijd , met zijn gekende flair, voor inzette.

Luc Jacobs