Schaakkamp in Werf 44

By | november 12, 2017

Afgelopen week, op de maandag en dinsdag van de herfstvakantie, organiseerde BSS in samenwerking met de gemeente Schilde het tweede schaakkamp van dit jaar. Een experiment omdat het schaakkamp dat georganiseerd wordt in de zomer vaak direct volboekt is. Dit maal was er nog ruimte voor drie extra deelnemers, maar met 9 enthousiaste jonge mannen werd het een geslaagde tweedaagse. De dames waren, zeker in vergelijking met het schaakkamp in de zomer zwaar ondervertegenwoordigd! Gelukkig was er begeleidster Hermine Baelen om ervoor te zorgen dat iedereen zich gedroeg. En naast haar natuurlijk, al bijna traditiegetrouw, Willy Hofmans, Luc Jacobs en Paul Kersten.

Omdat het schaakkamp slechts 2 dagen duurde , werd er veel gespeeld en volgde korte uitleg tussen de partijen door. Het herfst mini-toernooitje dat we speelden werd uiteindelijk gewonnen door Sam, die erg sterk speelde, maar belangrijker dan winst, het waren twee leuke schaak ochtenden in de prachtige lokatie Werf 44 aan de Schoolstraat.