Zomer schaakkamp BSS

By | augustus 28, 2017

In samenwerking met de gemeente Schilde organiseert BSS ook dit jaar weer een schaakkamp voor jongeren in de Oranjerie. Dank zij de zomerwerking van de gemeente kunnen ook dit jaar 12 kinderen proberen het schaakspel (nog) beter onder de knie te krijgen. Nog net wat nuttige kennis opdoen voor de scholen terug beginnen!

Vandaag hielpen Ignaas en Hermine de kids die nog niet konden schaken op weg, terwijl drijvende kracht Luc geholpen door Paul de dame en heren die al verder gevorderd zijn aan het werk zetten in een heus schaaktoernooi. Morgen zijn ook Willy en Madeleine van de partij – vele handen maken licht werk!

De partijen werden afgewisseld met korte lessen, en ook konden de rotten in het vak het niet nalaten om af en toe een compliment of nuttige aanwijzing uit te delen. Dinsdag wordt er nog gestudeerd op schaakproblemen onder de bezielende leiding van Ignaas, en woensdag sluiten we het schaakkamp af met het tweede deel van het schaaktoernooi.

Voor jongeren die ook zin hebben om eens mee te doen – omdat het schaakkamp vaak snel vol zit, is in overleg met de sportdienst van de gemeente besloten dit jaar een tweede schaakkamp te organiseren in de herfstvakantie.

Misschien zien we je dan!